Solsejl montering – alt hvad du skal bruge

Hos Årstidens Dug har vi alt hvad du skal bruge til montering af solsejl. Vi er ikke gået på kompromis med kvaliteten, og derfor er de fleste af vores dele lavet i A4 rustfrit stål. Hvis du har nogle spørgsmål til montering af dine solsejl, så skal du være velkommen til at kontakte os.

Til lille solsejl benyttes 6 mm fittings

i princippet kan du bruge 6 mm fittings til all vores størrelser af solsejl. Den svageste 6 mm fitting (karabinhage) har en brudstyrke på 550 kg, hvilket er ret meget i forhold til dens størrelse. Man må regne med at solsejlet tages ned ved storm og orkan, som foreskrifterne lyder på sejlet. Men skulle man nu alligevel “glemme” det, så er det ikke sikkert at disse dele er tiltrækkeligt stærke. Vi anbefaler derfor at man nøjes med at benytte denne størrelse fittings på solsejl op til 13 m2 (altså 3,6 x 3,6 meter)

Til stort solsejl anbefales 8 mm fittings

Til vores større solsejl på 25 m2, anbefaler vi at 8 mm fittings benyttes. Til private opsætninger kan 6 mm i nogle tilfælde være nok, men det kræver et vågent øje, således at sejles bliver afmonteret når dette er krævet. Til profesionelle bør der ikke tages noget kompromis. Skulle det blæse op henover weekenden, hvor intet personale har muligheden for at afmonterer sejl, så er det vigtigt at det ikke river sig løs og forsager skader på mennesker eller bygninger.


 

 • 6 mm hvidt tovværk til montage af solsejl

  9,00 DKK
 • Fjeder til aflastning af solsejl

  27,00 DKK
 • 6 MM RUSTFRI A4

  Karabinhage til montage af solsejl 6 mm

  24,00 DKK
 • 8 mm hvidt tovværk til montage af solsejl

  12,00 DKK
 • 8 MM RUSTFRI A4

  karabinhage 8 mm til solsejl

  35,00 DKK
 • 8 MM RUSTFRI A4

  Øjeplade 8 mm rustfrit stål til montage af solsejl

  59,00 DKK
 • 6 MM RUSTFRI A4

  Blokhjul + tilbehør, (6-10 mm line)

  79,00 DKK129,00 DKK
 • 6 MM RUSTFRI A4

  Bardunstrammer til solsejl 6 mm

  69,00 DKK
 • 8 MM RUSTFRI A4

  Øjebolt 8 mm rustfri A4

  59,00 DKK
 • 8 MM RUSTFRI A4

  Bardunstrammer 8 mm, til opstramning af store solsejl

  99,00 DKK
 • Klampe 65 mm til tøjring af 6 og 8 mm tovværk

  39,00 DKK
 • Frølår gennemføring – ekstra nem opstramning af solsejl

  95,00 DKK

Monteringsdele til solsejl få overblikket her – sammenlign 6 og 8 mm fittings

Det kan være svært at vælge den rigtige størrelse på fittings, så derfor har vi lavet denne lille oversigt, som giver dig muligheden for at se de forskellige størrelser i forhold til hinanden. Husk på at vi anbefaler følgende: 6 mm fittings til solsejl på maks 13 m2 (3,6x3,6) – og 8 mm fittings til større solsejl på op til 25 m2 (5x5). I nogle tilfælde handler størrelsen mest om udseendet, og i andre handler det specifikt om styrke. F.eks. er både 6 og 8 mm øjeplader stærke nok til store solsejl, men en 6 mm karabinhage er ikke stærk nok til store solsejl. Vi anbefaler derfor at man holder sig til samme størrelse igennem hele konstruktionen.


Inspiration til montage af solsejl

Her får du lige nogle eksempler på hvordan man man kombinere tilbehøret sammen med et solsejl. Husk at de fleste løsninger er forskellige fra hinanden da behov og omgivelser sjældent er ens.

Gør det nemt at ændre på solsejlets højde! Dette opnår du: Mere skygge, mindre vind og klar til regnvejr !

 

Close