Forskellige overflader på vores duge

Vores duge er fremstillet af forskellige materialer, og med forskellige overfladebehandlinger. Alle vores duge er af god kvalitet, og hvert enkelt produkt står vi stolte inden for.

Hvis du ønsker at vide mere om de forskellige typer, så kan du herunder finde ud af hvilken type dug som passer aller bedst til dig.

Voksdug

økotexVOKSDUG TAGVoksdugen kender de fleste, da det både er et billigt og praktisk produkt. Den er kendetegnet ved at være kraftig i kvaliteten, men også lidt “plastik-agtig”. Fordelen ved en voksdug er at den kan tåle rigtigt meget slid – hvilket er perfekt til børnefamilier, samt den kreative person, som gerne vil arbejde med ler, dej, voks, og andre ting, hvor man efterfølgemde ønsker en let rengørring af overfladen. Alle vores voksduge er Oeko-tex godkendte!

Tekstilvoksdug

TEKSTILVOKS TAGStofdugen af 100% bomuld med vinyloverflade, også kendt som en tekstilvoksdug. Denne type dug findes på markedet i mange forskellige kvaliteter, og vi har valgt en type som ligger i den høje ende. Det vil sige at udtrykket er meget lækkert, og produktet føles mere ekslusivt end en almindelig voksdug. Denne type dug kendetegnes ved at den hænger mere elegant/slapt fra bordkanten, samtidig med at man kan se stoffets struktur igennem den klare vinyl, som danner en tæt og beskyttende overflade oven på stoffet. Det typiske materiale for denne type dug er 100 % bomuld – dette vil dog også fremgå under hvert enkelte produkt.

Stof/Acryl

AKRYL TAGStof/Acryl-dugen er et stilfuldt og eksklusivt produkt, som kan bruges både i hverdagen, men i særdeleshed også til middagsbordet når du har gæster til spisning. Denne dug har ikke et blankt beskyttelseslag på overfladen, som voksdugen og tekstilvoksdugen. Derimod kan man direkte se og mærke stoffets struktur – hvilket er muligt fordi acrylbehandlingen trænger helt ind i stoffet. Dugen tåler både madpletter, og sågar spildt rødvin eller andre væsker. Du skal dog være opmærksom på at spildte væsker bør tørres op inden for få minutter, da de langsomt kan trænge igennem, men også fordi de kan afgive farvepigmenter til dugen. Disse duge er både fremstillet af bomuld og hør – læs mere under hvert enkelte produkt.

Fri for phthalater

Alle vores acrylduge er fri for phthalater, desuden overholder de fleste også Oekto-tex standarterne.

Stof/Acryl/Teflon

AKRYL TEFLON TAGStofdug med acryl- og teflonbehandling giver er den stærkeste beskyttelse af din stofdug. Denne behandling er kun givet til vores damaskvævede duge. Da teflon giver en meget stærk beskyttelse, er den kun påført i et meget tyndt lag, som gør at du får den fulde effekt af de smukke vævninger, som er kendetegnet for en damaskvævet dug. Disse duge er ekstra modstandsdygtige over for spildte mad- og drikkevare.

Fri for phthalater

Alle vores acryl- og teflonduge er fri for phthalater

Damask duge

DAMASK TAGDamask duge, eller damaskvævede duge – er i bund og grund en simpel og elegant dug. Damaskduge findes ofte uden nogle former for tryk, da et evt mønster eller en board er en del af vævningen. Disse duge er meget populære på restauranter, i finere boligindretninger og lignende steder. Årsagen er sansynligvis det eksklusive udtryk, samtidig med at dugen både tåler vask, rens og strygning. En damaskdug kan derfor holde i mange år.

rengørings-/vaskeanvisning

Voksdug & Tekstilvoksdug

 • Maskinvask anbefales ikke
 • Tørres af med klud og lunkent vand
 • Brug evt opvaskemiddel til at fjerne fedt

Acryl- & Teflonduge

 • Kan maskinvaskes ved maks 40 grader (Overfladebehandlingen kan tåle 15 til 40 maskinvaske)
 • Kan nemt tørres af med fnugfri klud og lunkent vand
 • Brug ikke vaskemiddel med klorin eller afblegningsmiddel
 • Sentrifugeres ved lave omdregninger
 • Tørretumbler kan benyttes
 • Kan stryges på bagsiden ved middel temperatur
 • Undgå direkte sollys under tørring
 • Pletter fjernes inden for få minutter med fugtig klud

Damask Duge

 • Kan maskinvaskes ved maks 40 grader
 • Kan sendes til renseri
 • Må tørretumbles
 • Kan stryges / presses
 • Undgå direkte sollys under tørring
Close